A Bükkalja Kőkultúra és a Bükk Déli Kapuja turisztikai program keretében hét bükkaljai település és azok vállalkozói, vállalkozásai fogtak össze, hogy a nemzetközi szinten is kiemelkedő turisztikai adottságaikat, kulturális örökségeiket és természeti kincseiket tartalmas és tematikus programokba szervezve kínálhassák a területre látogató turisták számára.

Íme néhány ízelítő a kínálatból:

SzállásajánlatGyönyörű panorámás helyen fekvő különálló lakrész 3 szobával, TV-vel, rádióval, 8 férőhellyel, 3 fürdőszobával, WC-vel, felszerelt étkező-konyhával, nyársalási, bográcsolási, borkóstolási, parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit egész évben Síkfőkúton! Érkezéskor pálinkás köszöntő!

Bővebben...

Bogácson a csendes környezetben lévő Sziszi Villa egész évben várja vendégeit. A ház emeleti részén 2 szoba, 1 konyha, egy fürdőszoba és WC 4-6-8 vendég számára tág teret biztosít a pihenésre.

Bővebben...

Gasztronómai ajánlatHangulatos pincénkben megismerkedhet a tájjellegű fehér és vörösborok változatos ízeivel. Kemencében sütés, bográcsozás, szalonnasütés megoldható.

Bővebben...

A szálláshelyek alatt a föld szívében helyezkedik el a tufából kialakított 4 ágú pince, melyet a borkóstolók mellett humoros pinceséták közben ismerhet meg a látogató közönség. A vendégházak mellett parkoló, borpajta, farönkös padok, asztalok, bográcsozó van. A vendégházak alatti két pinceház egyikében a szőlőhöz és borhoz kapcsolódó régi eszközök, üvegek, faragások, képek vannak. A másikban a szőlőfeldolgozás mai eszközei, mosogatók, WC van. Lent a négyágú pincében busznyi vendég fogadását is tudom biztosítani. A tufából kifaragott pincében címerek, térkép, és bort kínáló ember is ki van faragva. Leányka, Blauburger, Kékfrankos, Cabernet savignon, Pinot noir, Cuvee borokat tudok kínálni. 

Bővebben...

Látnivaló ajánlatMillenniumi kilátó A Berezd-tetőn emelkedik Csete György Kossuth és Prima Primissima–díjas építész tervezte kilátó, amelynek formája egy kaptárkőre emlékeztet, s az ablakok jelképezik a fülkéket. Apró üvegbetétei a Göncölszekér csillagképét mutatják. A riolittufa tömbökből épült kilátóba beillesztett régi faragott kövekkel az egykori cserépi kőfaragóknak állítanak emléket.

A XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket.

Bővebben...
var: