A Bükkalja Kőkultúra és a Bükk Déli Kapuja turisztikai program keretében hét bükkaljai település és azok vállalkozói, vállalkozásai fogtak össze, hogy a nemzetközi szinten is kiemelkedő turisztikai adottságaikat, kulturális örökségeiket és természeti kincseiket tartalmas és tematikus programokba szervezve kínálhassák a területre látogató turisták számára.

Íme néhány ízelítő a kínálatból:

SzállásajánlatA vendégház Noszvaj közepén helyezkedik el. Egész évben nyitott kapukkal várja a kedves vendégeket. A vendégházban 3 szoba, 1 teljesen felszerelt konyha, 1 fürdőszoba található, a férőhelyek száma: 10 (8+2).

Bővebben...

Töltse szabadságát szabadidejét családjával, baráti társasággal a falusias környezetben elhelyezkedő Cserépfaluban található Boldizsár Vendégházban és Apartmanban.

Bővebben...

Gasztronómai ajánlatAz éttermek kínálata mellett lehetőség van falusi portákon falusi autentikus vendégasztal szolgáltatóknál történő étkezésre is előzetes egyeztetés alapján:

Bővebben...

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20-25 dkg liszt, 2-3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 15 dkg szalonna kockára vágva, 15 dkg kolbász. Elkészítés: a megtisztított burgonyát megmosom, négyfelé vágom, 4 literes fazékba beleteszem, annyit vizet öntök rá, hogy ellepje, sóval ízesítem. Mikor megfőtt a burgonya, összetöröm és hozzáadom a lisztet, lassú tűzön addig keverem, míg a fakanál meg nem áll benne.

Bővebben...

Látnivaló ajánlatKb. 100 évvel ezelőtt a kőhodály, állatok tartásra szolgált. Egy pályázat eredményeként átalakítása jelenleg zajlik. Rendezvényterem és látogatóközpont kerül kialakításra, előreláthatóan 2012-ig. Közvetlen környezetében, a szomolyai kőkultúra remekeit bemutató szabadidőpark kerül kialakításra.

Bővebben...

Az Alkotmány út végén igazi gyerek-játszótér.

var: