Cserépfalu / Látnivalók

Cserépfalu

1848-49-es emlekmu Az emlékművet 1998-ban a település 750 éves évfordulóján és a forradalom és szabadságharc 150. évfordulóján emelték az 1849 nyarán a Hór-völgy elején aratás közben elesett hősök tiszteletére, akik felvették a harcot a betörő kozákokkal. Az emlékmű elején a kasza, hátul a búza, kétoldalt 6 darab 8 virágból álló koszorú van kifaragva.

A tanito szobra A faluból elszármazottakból álló, Jóakarat Klubja állítatta a tanítóknak. A szobor sejtelmesen Mizser Lajos helyi híres tanítót ábrázolja.

Fehérváriné Makó Lívia festményei, lánya Erika kerámiái, ajándéktárgyai nézhetők, vásárolhatók meg. Cím: Kossuth u. 100., tel: 20/4659866, web: www.artgaleria.extra.hu

Régi elhagyott kőbánya, mely rekultiváltak.  A bányából régen követ bányásztak. A szocializmus éveiben a kő jelentősége lecsökkent, a bányát felhagyták. Illegális szemétlerakóhely alakult ki. Két pályázat segítségével az önkormányzat rekultiváltatta, és turistaösvényt alakított ki, mely igen kedvelt az ide látogatók körében.

Bővebben...

sam_5737_20130930_1417685205Cserépfalu határában, a Hór-völgy bejáratánál, a Bükki Nemzeti Park déli kapujában nyílt meg 2013-ban a Cserépfalui Látogatópark. A létesítményben a Subalyuki ősember kiállítóhely tekinthető meg, melynek első termében a bükkaljai kőkultúra geológiai alpjait valamint kultúrtörténeti értékeit ismerheti meg a látogató. A második teremben a hajdani Subalyuk Múzeum felfrissített, kibővített anyaga mutatja be a bükki ősemberkutatás kezdetét, a Suba-lyuk barlang feltárásának eredményeit, valamint a neandervölgyi ősember világát.

Bővebben...

Cserépfalvi Imre emlékoszlop az utódokkal Cserépfalvi Imre (1900-1991), a legendás könyvkiadó, Cserépfalu leghíresebb szülötte. Cserépfalvi Imre születésének 100.évfordulójára készült Pauer Gyula Munkácsy-díjas szobrász alkotása, a művelődési ház előtt felállított Cserépfalvi Emlékoszlop.

Bővebben...
«ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó»
var: