A Bükkalja Kőkultúra és a Bükk Déli Kapuja turisztikai program keretében hét bükkaljai település és azok vállalkozói, vállalkozásai fogtak össze, hogy a nemzetközi szinten is kiemelkedő turisztikai adottságaikat, kulturális örökségeiket és természeti kincseiket tartalmas és tematikus programokba szervezve kínálhassák a területre látogató turisták számára.

Íme néhány ízelítő a kínálatból:

SzállásajánlatBogács főutcáján az Evelin Vendégház várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeit.

Bővebben...

Tiszta levegőjű, bükki faluban: Noszvajon, a Sikfőkúti-tó szomszédságában erdei környezetben igényesen kialakitott, 3 hálószobás apartmanház max. 6 fő részére egész évben kiadó.

Bővebben...

Gasztronómai ajánlatA pince 40 személy befogadóképességű, s a bükkaljai borok gazdag választékát kínálja, így fehérborból rizlingszilvánit, és chardonnayt, vörös és rozéborból medinát, zweigeltet, és cabernet sauvignont.

Bővebben...

Éttermünk bőséges adagokkal, házias ízekkel várja kedves Vendégeit az év minden napján. Kínálatunkban a hagyományos magyaros konyha mellett megtalálhatóak tót és palóc ételkülönlegességek, "magyaros" pizzák (kiszállítás is kérhető). Hétköznapokon menüebéd rendelhető ingyenes kiszállítással.

Bővebben...

Látnivaló ajánlatA tájház valószínűleg a 19. század első harmadában épült, napjainkig azonban különféle változtatásokat hajtottak rajta végre. Jellegzetes "buggyát" a századforduló táján lebontották - nem is kapta vissza, csak az 1981. évi felújítása során -, kamráját kettérekesztették.

Bővebben...

A község új, állandó kiállítása 2011. júniusában került átadásra. A kiállításon a település két babakészítőjének munkái tekinthetők meg, életképekbe rendszerezve, bemutatva a népi élet jelentősebb momentumait, mely életképeket festmények tesznek még teljesebbé. A babákon kívül szőttesek, gyönyörű hímzések, öltözetek és eszközök is megtalálhatók a kiállítási darabok között.

Bővebben...
var: